Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

21 december 2023 | 18:45

Rykte: Två stora Hollywoodstudios kan gå samman under 2024

Streaming blir viktigare för varje år som går och storbolagen skramlar efter att få till attraktiva och lockande utbud. Nu har turen kommit till Warner Bros. Discovery och Paramount Global för ett eventuellt samarbete (läs uppköp).
Två av Hollywoods absolut största produktionsbolag snackar om att gå ihop och bli ännu större. Warner Bros. Discovery och Paramount Global är de berörda produktionsbolagen.
 
Cheferna från respektive bolag, David Zaslav och Bob Bakish, möttes över lunch i tisdags och diskuterade framtida planer, och eventuella framtidsutsikter ifall bolagen skulle gå ihop.
 
Framförallt är det deras streamingtjänster HBO Max (blivande MAX) och Paramount+ som skulle gå ihop för att täcka en större del av marknadens utbud. Detta skulle göra dom till en starkare konkurrent till just Netflix, Disney+ och Hulu som dominerar streaminglandskapet.
 
Paramount sitter på välkända varumärken som “Terminator”, “Tranformers”, “Mission Impossible”, “Top Gun”, “A Quiet Place”, “The Godfather”, “Paranormal Activity”, Star Trek” och “Scream”. WBD kan skryta med DC Extended Universe, “Harry Potter/Wizarding World” och “Sagan om Ringen”. Tillsammans hade dom onekligen blivit en attraktiv plattform för många filmälskare. 
 
Varken WBD eller Paramount har valt att kommentera och detta bör tas med en nypa salt. Är du nyfiken på varför, hur och om detta kommer ske tar denna krönika upp viktiga punkter. 
 
Vad tycker du om att Warner Bros. Discovery och Paramount Global kanske går ihop? Kommentera nedan. 
| 21 december 2023 18:45 |