Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 maj 2018 | 10:30

Rykte: Sagan om Ringen-serien ska handla om en ung Aragorn

När Viggo Mortensen spelade Aragorn i filmtrilogin var hans karaktär nästan 90 år gammal, det finns med andra ord mycket kvar att utforska kring hans liv.
TheOneRing.net säger sig ha bekräftat att den första säsongen av Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie kommer att fokusera på Aragorn. Sajten hade under inspelningarna av Peter Jackson-filmerna ofta rätt angående olika nyheter kring produktionerna - så även om uppgifterna inte har bekräftats av Amazon Studios ännu, talar mycket för att en Aragorn-centrerad inledning på serien kan stämma.
 
Aragorn är en av de absolut största karaktärerna i "Sagan om Ringen"-trilogin, och har med tanke på sitt arv (som egentligen är hela grunden i "Sagan om konungens återkomst") levt ett väldigt intressant liv. Med tanke på att Sir Ian McKellen uttryckt intresse för att spela Gandalf igen kan vi kanske få se deras första möte? Elrond fostrade Aragorn som sin egen son och var den som valde att göra hans sanna härkomst hemlig, vilket förhoppningsvis kan låta oss få Hugo Weaving tillbaka i sina alvkläder.
 
 
Med tanke på hur mycket pengar Amazon Studios kommer att tvingas spendera på sin "Sagan om Ringen"-serie, ungefär 8 miljarder kronor fördelat på fem säsonger, verkar det rimligt att de vill knyta ihop serien så mycket som möjligt med filmerna. Personligen tycker jag att det här låter som ett väldigt bra sätt att göra just det på.
 
Vi har tidigare rapporterat att Peter Jackson ska ha fått frågan om att bli en del av "Sagan om Ringen"-serien, men det finns i nuläget inga uppgifter på om han har nappat på Amazon Studios förslag. Enligt rättighetsavtalet mellan Amazon Studios och HarperCollins/New Line Cinema behöver produktionen dra igång senast i november 2019, fram tills dess får vi helt enkelt vänta och se.
 
Skulle du vilja se en "Sagan om Ringen"-serie om Aragorns liv innan händelserna i filmerna om Härskarringen? Kommentera gärna nedan!
| 17 maj 2018 10:30 |