Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 november 2023 | 08:30

Rykte: Remaken av "Star Wars: Knights of the Old Republic" är nedlagd

Fler tecken tyder på att den efterlängtade remaken av det älskade "Star Wars"-spelet inte arbetas på av någon för tillfället.
För några år sedan fick vi veta att en remake av det klassiska spelet "Star Wars: Knights of the Old Republic" från 2003 var på gång, som anses vara ett av de bästa spelen baserade på "Stjärnornas krig".
 
Spelet är ett rollspel som utspelar sig över 4 000 år innan händelserna i de första filmerna, där du får möta ett gäng intressanta karaktärer, göra avgörande moraliska val och besöka både nya och välbekanta planeter. 
 
Vi har tidigare rapporterat om att utvecklingen av spelet har pausats och att det är oklart om det blir av, men nu har nya uppgifter dykt om som styrker det hela.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Enligt Giant Bomb-journalisten Jeff Grubb ska spelet inte arbetas på för tillfället, vilket tas upp i ett avsnitt av hans podcast Game Mess Mornings.
 
- Jag vill bara klargöra en sak. Det här spelet arbetas inte med hos någon studio just nu, säger han.
 
Remaken av "Star Wars: Knights of the Old Republic" visades för första gången 2021 och har sedan dess haft en trög utveckling. Spelet utvecklades först av Aspyr Media innan svenska Embracer Group bytte till Saber Interactive.
 
Sony har dessutom tagit bort trailern för spelet på YouTube, vilket kan vara ett tecken på att det inte längre är på gång.
 
Under en presentation av den senaste kvartalsrapporten hos Embracer Group ska företagets vd Lars Wingefors ha svarat på frågan om hur han ser på spelet, sagt att att "allt han säger blir rubriker, och att det är hans enda kommentar".
 
Det låter alltså inte som att det blir någon remake. Däremot vet vi att svenska Massive Entertainment arbetar på det ambitiösa "Star Wars Outlaws" och att ett tredje "Star Wars Jedi"-spel är på gång.
 
Hade du velat se en remake av "Star Wars: Knights of the Old Republic"?
| 21 november 2023 08:30 |