RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

18 mars 2017 | 12:00

Rykte: Nästa ”Matrix”-film kan handla om en ung Morpheus

Warner Bros planerar nya historier i syskonen Wachowskis sci-fi-värld. Kanske med Michael B. Jordan i en huvudroll.
Ska nästa film i ”Matrix”-serien handla om Morpheus som ung? Det påstår sajten Birth Movies Death, vars källa säger att ”Warner Bros gillar idén”. 

Michael B. Jordan, från ”Creed” och ”Fantastic Four”, är påtänkt för rollen. Laurence Fishburne spelade Morpheus i ”Matrix”-trilogin. Vi minns honom som den vise mentorn som förklarade för Neo att han är ”The One”, och som en viktig ledare i mänsklighetens krig mot maskinerna.

Enligt ryktet kan nya filmen handla om hur Morpheus vigde sitt liv åt att söka efter ”The One”, Den utvalde som ska rädda Zion, enligt Oraklets profetia.Det är bara en potentiell idé, och som manusförfattaren Zak Penn klargjorde i veckan: Wachowskis ”Matrix” öppnar upp för många spännande berättelser. Det sägs att Warner Bros ska sätta ett gäng skarpa hjärnor i ett ”writer’s room” för att spåna fram fler idéer för äventyr i The Matrix.

Lana och Lilly Wachowskis "Matrix" slog ner som en blixt från sci-fi-himlen år 1999, och har inspirerat många actionfilmer sedan dess. Uppföljarna "Matrix Reloaded" och "Matrix Revolutions" kom 2003. Samma år släpptes "Animatrix", en samling kortfilmer med andra karaktärer och historier från samma universum.

Keanu Reeves sade nyligen att han gärna spelar Neo igen i en fjärde "Matrix", men bara om Wachowskis regisserar.

Gillar ni idén med en ung Morpheus? Kommentera nedan.
| 18 mars 2017 12:00 |