Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 mars 2017 | 18:18

Nej, nya "Matrix" blir inte en reboot

Vi kan nog andas ut. Manusförfattaren Zak Penn reder ut vad han vill göra med "Matrix" universum.
Nej, det blir ingen remake eller reboot på fantastiska "Matrix". Nyheten som släpptes i veckan har fått många sci-fi-fans att gå i taket, medan andra insåg att fler kan leka i Wachowskis coola, artificiella lekpark.

Manusförfattaren Zak Penn förklarar på Twitter vad hans och Warner Bros avsikter är: att hitta nya historier i samma värld.

- Allt jag kan säga just nu är att ingen kan och ingen borde reboota "Matrix". De som har sett "Animatrix" eller läst serierna kommer förstå.

"Animatrix" från 2003 var en anime-film med en serie berättelser i olika stilar, som alla byggde vidare på mytologin i "Matrix". Sju regissörer gjorde varsin kortfilm, som en trevlig liten present till alla fans. 

"Öppnar upp för fantastiska historier"

Zak Penn drar likheter mellan X-Men-filmerna och deras spinoffs på bio och tv:

- Vill jag se fler berättelser i Matrix-världen? Ja. Eftersom det är en fantastisk idé som öppnar upp för fantastiska historier (…) Vi har fått "Logan", "Legion" och "Deadpool". Vill någon att de ska sluta? Inte jag.

Det enda osäkra kortet här är väl manusförfattaren själv. Zak Penns filmer är en salig blandning av allt från ”Behind Enemy Lines” till ”Elektra” och ”X-Men: The Last Stand”. Han har också tagit fram storyn till både ”Den siste actionhjälten” och ”Avengers”. 

Det lär iallafall bli en underhållande popcornfilm (eller flera?), men vi håller också tummarna för att Penn och gänget håller sig trogna till Wachowskis vision och värld.

Känner ni er tryggare med en ny "Matrix" nu? Vill ni se fler historier i samma universum? Tyck till nedan.
| 17 mars 2017 18:18 |