Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2017 | 08:30

Warner Bros planerar en ”Matrix”-reboot

Har vi alltså kommit till den punkt då en av 1990-talets bästa actionfilmer ska få en remake?
Warner Bros planerar att reboota ”Matrix” med ny regissör, manusförfattare och rollista. Syskonen Wachowskis godkännande vore endast ett plus i kanten, enligt Hollywood Reporter. Duon som skapade ”Matrix” år 1999, och de två uppföljarna, är just nu inte involverade i projektet.

Idén för en fjärde ”Matrix”-film kommer från producenten Joel Silver. Men han har sålt sin del i filmserien och behöver inte heller vara inblandad, vilket ger Warner Bros i stort sett fria händer att förnya/slakta ”Matrix” hur de vill. 

Enligt en källa ska Michael B. Jordan (”Creed”) vara påtänkt för huvudrollen. Manus kommer skrivas av Zak Penn (”Ready Player One”), och man planerar att hitta ett stort namn som regissör.


Michael B. Jordan i "Fantastic Four".

Wachowskis stilbildande sci-fi-action satte Keanu Reeves i en värld där vardagen är en datorsimulerad illusion. "Matrix" vann 4 Oscars, inklusive en för bästa visuella effekter. Så sent som förra månaden berättade Reeves att han gärna gör en ”Matrix 4”, på ett villkor:

- Det gäller att Wachowskis är inblandade. De måste skriva och regissera den. Och så får vi se vad storyn är.

Vi kan nog däremot glömma en uppföljare. Medierna kallar nya filmen för en reboot eller remake - förhoppningsvis kommer filmskaparna ha tillräckligt med respekt för att bygga vidare på den gamla trilogin, och inte börja om helt på nytt.Om det röda pillret ger dig en värld där "Matrix" har fått en reboot, och det blå pillret får dig att lyckligt glömma hela saken - vilket väljer du?
| 15 mars 2017 08:30 |