rykte

Skribent

Alexander Kardelo

26 juli 2023 | 09:30

Kathleen Kennedy kan få sparken från Lucasfilm, enligt nya rykten

Usla biointäkter för "Indiana Jones and the Dial of Destiny" kan vara spiken i kistan.
Är Lucasfilms VD Kathleen Kennedy på väg att lämna företaget? Sådana rykten har florerat under de senaste veckorna. Och även om vi vanligtvis inte lägger för stor vikt vid obekräftade rykten, så har nu allt fler stora medier publicerat liknande rapporter.
 
Det började för några veckor sen sen med en tweet från Hollywood-insidern ThwipT: "Jag har hört att Kathleen Kennedy är borta från Lucasfilm".
 
Häromdagen skrev filmsajten GeekTyrant att "jag har hört något liknande (...) Det verkar som att något verkligen är på gång hos Lucasfilm vad häller Kennedy." Enligt sajten har hon inte fått sparken (än) men tvingats gå på betald ledighet.
 
Även Gamereactor uppmärksammar att "Kennedy påstås ha förskingrat pengar från studion" och är nu under intern utredning på Disney-chefen Bob Igers begäran.

En slags hatstorm mot Kathleen Kennedy har spridit sig på nätet sedan den senaste Star Wars-trilogin inte föll alla i smaken, så liknande rykten har ju florerat förr. En liten men högljudd skara har i åratal propagerat för att Kennedy ska lämna sin post som VD för Lucasfilm (trots att Star Wars-filmerna blev enormt inkomstbringande för studion).
 
Å andra sidan är bioaktuella "Indiana Jones and the Dial of Destiny" en rejäl flopp för Disney och Lucasfilm, vilket skulle kunna ändra hennes ställning. Och om ryktet om ekonomiskt fiffel stämmer får filmbolaget kanske se sig om efter en ny ledare snart. Vi inväntar nya rapporter från bekräftade källor. Fortsättning följer...
| 26 juli 2023 09:30 |