Film

Skribent

Thomas Linnaeus

21 juli 2023 | 10:40

“Indiana Jones 5” ser ut att bli en av Disneys största floppar någonsin

Det femte äventyret om arkeologen Indiana Jones verkar bli en större flopp än Disneys “John Carter” från 2012.
Vi har skrivit flera gånger om att det just nu är dystra tider för Disney. Filmjätten blöder pengar, filmer skrotas, serier läggs ner och anställda sparkas. Men det blir värre än så. I juni släpptes “Indiana Jones: Dial of Destiny” till ljumma recensioner och dessvärre har filmen inte lyckats dra in biopubliken som krävs för att täcka alla kostnader.
 
Slashfilm jämför filmen med Disneys “John Carter” från 2012. Actionäventyret drog in blygsamma 282 miljoner dollar - mot en budget på 263 miljoner dollar. Filmen anses vara en av filmhistoriens största floppar och nu verkar “Dial of Destiny” generera liknande siffror.
 
Det femte äventyret med den piskälskande arkeologen har varit ute i lite mer än tre veckor, och filmen har endast tjänat 306 miljoner dollar - mot en budget på 295 miljoner dollar. I denna siffra är inte marknadsföringen inräknad, som brukar dubblera budgeten. Lyckas inte “Indiana Jones” vända, så siktar filmen därmed på att bli en flopp i samma kaliber som "John Carter".
 
Tidigare har “Dial of Destiny” slagits mot “Mission: Impossible: Dead Reckoning” om biointäkterna. Nu blir det dock värre för Indiana Jones - för nu ansluter även Barbie och Oppenheimer till boxningsringen. Avdankad pensionär, gammal agent, plastdocka och en av fysikerna bakom atomvapnet slåss nu alltså om publiken.
 
Är du en av få som hunnit se “Indiana Jones: Dial of Destiny”?
| 21 juli 2023 10:40 |