Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 december 2023 | 19:00

Rykte: James Bond kommer spelas av två skådespelare - en är klar

Är två James Bond bättre än en? Den frågan kan snart få sitt slutgiltiga svar.
Att två skådespelare spelat James Bond har hänt tidigare. 1983, när Roger Moore spelade honom i "Octopussy" och Sean Connery gjorde comeback i rollen efter tolv år med den mer inofficiella "Never Say Never Again". I 1967 års första, satiriska filmatisering av "Casino Roayle", delas namnet mellan en hel drös karaktärer.
 
Men det här är alltså något helt annat. Om ryktet stämmer ska två skådespelare spela samma James Bond i nästa film, nummer 26 i den officiella ordningen. En yngre och en äldre. Gissningsvis kommer filmen alltså utspelas i två olika tidsperioder, om man inte vill göra satir och komedi av det hela, vilket inte känns troligt.
 
Det finns inget namn på vem som skulle spela den äldre Bond, i så fall, däremot sägs Paul Mescal vara högst på önskelisten för producenterna när det gäller den yngre versionen.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Paul Mescal.
 
Paul Mescal, som nästa år spelar med i Ridley Scotts "Gladiator 2" är en fantastisk skådespelare. Han var en av orsakerna till varför jag bröt ihop i en biograf efter årets oerhört starka  "Aftersun".
 
När han för några år sedan tillfrågades om den ikoniska britt-rollen, svarade han avväpnande:
 
- Skulle jag spela Bond? Jag vet inte. Om det någonsin kommer min väg, diskuterar vi det.
 
Det här ryktet har sitt ursrung hos tabloidtidningen The Sun, det vill säga brittisk skvallerpress i högform, så ta det med en god nypa salt, Fast det vore intressant om ryktet skulle visa sig stämma, och Paul Mescal som James Bond är definitivt något jag kan skriva under på.
| 12 december 2023 19:00 |