rykte

Skribent

Alexander Svensson

2 november 2023 | 15:00

Rykte: Daisy Ridleys nya "Star Wars"-film har en titel (och snart ett manus)

Lucasfilm siktar på en nystart med “Star Wars: A New Beginning”.
Lucasfilm jobbar för tillfället febrilt på att äntligen få till en “Star Wars”-film som inte läggs ner innan kamerorna startat rulla. Ett av de främsta projekten är för tillfället en uppföljare till sequel-trilogin, med Daisy Ridley tillbaka i rollen som Rey och “Ms Marvel”-regissören Sharmeen Obaid-Chinoy bakom kameran.
 
Nya rykten gör gällande att filmen kommit hyfsat långt i sin förproduktion, och att den fått en titel.
 
Enligt ett rykte från Reddit som lyfts av bland andra Star Wars News Net så är en potentiell titel för filmen “Star Wars: A New Beginning”. Låter lite blekt kanske, men det är som sagt bara ett rykte, och enligt källor till Star Wars News Net så är titeln inte spikad ännu.
 
SWNN rapporterar också att Steven Knight (manusförfattare för bland annat "Eastern Promises" och "Burnt"), som skriver manuset till filmen, förväntas lämna in ett färdigt utkast till Lucasfilm någonstans kring Thanksgiving, i slutet av november. Beroende på vad Lucasfilm tycker om Knights manus så kan filmen sedan komma igång med rollsättning och inspelning.
 
När premiären blir av är inte känt, men Deadline rapporterade i juni att det tidigaste datumet för en ny “Star Wars”-film på biografer är 22 maj 2026.
 
Vad tror du om “A New Beginning” som titel för Daisy Ridleys återkomst till galaxen långt, långt borta?
| 2 november 2023 15:00 |