Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2017 | 16:00

Russell Crowe förklarar varför han tackade nej till att spela Wolverine

Tro det eller ej, Hugh Jackman var aldrig förstahandsvalet till rollen. Hade det inte varit för "Gladiator" hade vi fått se klorna på Russell Crowe.
Det går knappt att föreställa sig någon annan i rollen som Wolverine än Hugh Jackman. Mellan ”X-Men” år 2000 och ”Logan” som kom i våras har den burduse mutanten klöst, svurit och bråkat sig hela vägen in i våra hjärtan.

Men det är allmänt känt att han inte var förstahandsvalet till rollen. Det var först när Dougray Scott blev tvungen att hoppa av (på grund av schemakrock med ”Mission: Impossible II”) som Hugh Jackman fick rollen. Och flera andra skådespelare var uppe som förslag innan honom. Inte minst Russell Crowe, som ska ha varit regissören Bryan Singers favorit.

- Bryan var min vän och han pressade mig om rollen, berättar Crowe i en australiensisk tv-intervju.
 
 
Så varför tackade Crowe nej till att spela Wolverine? Den lite långsökta förklaringen lyder att han just hade gjort en del vargscener i ”Gladiator”, och ville inte fastna i något slags varg-fack.

- Om ni minns så har Maximus en varg som emblem på sin rustning, och han hade en varg som följeslagare… vilket jag trodde skulle bli en större grej. Så jag sa nej för att inte bli sedd som ”Mr. Wolf”.
 
 
Russell Crowe verkar ha nojat i onödan. Många av vargscenerna klipptes bort från Ridley Scotts äventyrsfilm. Men de flesta är nog glada att rollen ändå gick till Hugh Jackman, som ger Crowe hela äran:

- Jag är skyldig honom två av mina största roller. Han tackade nej och tipsade om mig. Han var förstahandsvalet för ”X-Men” och han föreslog mig också för ”Australia”, sade Jackman till Entertainment Weekly för några år sen.
 
I ett alternativt universum kunde vi också ha fått Chris Pratt som Superman i en annan Bryan Singer-film.
 
Skulle Russell Crowe funka som Wolverine? Tyck till nedan.
| 20 maj 2017 16:00 |