Film

Skribent

MovieZine

3 augusti 2012 | 20:01

Russell Crowe aktuell för "The Dark Tower"

Kan bli den beryktade revolvermannen Roland Deschain i Stephen Kings fantasyserie.

Stephen Kings "The Dark Tower" har rest runt bland filmbolagen de senaste åren. Filmrättigheterna flyttade över från Universal till Warner Bros för en tid sedan och Javier Bardem, Viggo Mortensen och Christian Bale var båda aktuella att tackla revolvermannen Roland Deschain. Nu rapporterar Deadline att ingen mindre än Russell Crowe är aktuell för att ta på sig revolverbältet.

Warner Bros har dock inte bestämt sig om man ska ge projektet grönt ljus eller inte, men Crowes inblandning lär väga tungt för ett positivt besked. Manusförfattaren Akiva Goldsman har nyligen lämnat in ett nytt manusutkast och filmbolagets plan är att göra tre filmer av Stephen Kings åtta böcker. Den första filmen kommer att regisseras av  Ron Howard och vilka andra regissörer som är aktuella för de resterande filmerna är än så länge oklart, om nu inte Howard bestämmer sig för att ta alla tre filmer.

Handlingen kretsar kring Roland Deschain, den siste revolvermannen från Gilead, som länge har sökt efter det mörka tornet. Historien börjar med att Roland är på väg genom öknen på jakt efter Mannen i svart. Roland stöter på en man och berättar om hur han i en stad som han var i tidigare tvingades döda alla invånare, för att Mannen i svart (som också är en trollkarl) hade gjort dem galna och fått dem att försöka stoppa Roland när han skulle ge sig av från staden.

| 3 augusti 2012 20:01 |