Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2023 | 00:30

Ruben Östlund avslöjar drömcasten för sin nästa film

Nämner "Elvis"-stjärnan Austin Butler som en av sina favoriter.
Trefaldigt nominerade Ruben Östlund räknar med att gå hem tomhänt från nattens Oscarsgala. Men förhoppningsvis lyckas han ragga upp en och annan ny stjärna till sin kommande film. Under röda mattan-intervjun med TV4 berättade "Triangle of Sadness"-regissören om vilka skådespelare han skulle vilja få med sig i nästa projekt.
 
- Jag såg just Daniel Brühl här, den tyske skådespelare som är med i "På västfronten intet nytt". Honom tycker jag väldigt mycket om. Keanu Reeves är ju rolig, vi har haft ett helt förutsättningslöst möte. Jag fick en annan bild av honom än vad jag hade innan, berättar Östlund.
 
- Och han som spelar Elvis, Austin Butler. Han är jättefin. Honom ska jag prata lite med.
 
 
I väntan på galan fick Ruben Östlund också spekulera i varför han tror att dramakomedin "Triangle of Sadness" har fått så stor uppmärksamhet världen över.
 
- Jag tror att folk har haft en fin upplevelse i biografen när de sett den. Den är lite utmanande. Det är en blandning av att dra med sig publiken, göra något engagerande, ställa frågor om vårt samhälle och försöka provocera igång tankar.
 
Även nästa film ska engagera och provocera, hoppas Östlund. Under 2022 års Cannes-festival berättade han för MovieZine om "The Entertainment System is Down", en komedi som utspelar sig på ett passagerarplan:
 
- Den handlar om den moderna människan som är så van vid den distraktionen som kommer från skärmar, och så hamnar man på en 15 timmar lång flygning där det inte finns någon underhållning. Vad ska man göra i den analoga världen?, skrattar han.
| 13 mars 2023 00:30 |