Spel

Skribent

Vanja Tomin

11 januari 2023 | 18:00

Rollspelet "Dungeons and Dragons" blir tv-serie

Det kommande året är fyllt av drakar och demoner av olika slag.
"Dungeons and Dragons" är det klassiska penna-och-papper brädspelet som lanserades första gången 1974. Brädspelet är egentligen mer ett spelsystem än ett klassiskt brädspel, starkt fokus ligger på rollspelsdelen och spelet har inspirerat miljontals människor världen över till att låta fantasin flöda.
 
Idag är "Dungeons and Dragons" ett väletablerat varumärke som finns i både fysisk och digital form och det fortsätter att engagera nya spelare tvärs över generationerna. Slarvigt kan man förklara spelet på så sätt att man "skådespelar" sina karaktärer, men detta stämmer inte helt då många spelare ofta poängterar att de "är" sin karaktär, i motsats till en skådespelare som porträtterar en karaktär.
 
 
Spelet ligger inom genren fantasy men inkluderar många fler teman utöver. "Dungeons and Dragons" är ett strukturerat brädspel på det sätt att det alltid finns en så kallad spelledare som styr narrativt och för historien framåt.
 
 
De andra spelarna agerar som varsin karaktär, som de själva skapat, och rollspel varvas med tärningskast som avgör hur bra man lyckas i en strid eller hur bra man lyckas med en magisk formel till exempel. Stor förberedelse ligger bakom varje spel, som även kan kallas kampanj, en kampanj kan variera i längd, allt från ett par timmar till flera månader. 
 
Large 6520bdf9c7f605cc154c0a79a582f321 cccc
 
Det är nu bekräftat att Paramount+ har lagt en beställning på åtta avsnitt, för en tv-serieversion av populära "Dungeons and Dragons"-fantasyrollspel. Det innebär att vi svenskar kommer att kunna ta del av tv-serien hos SkyShowtime när den är redo att visas upp framöver. Deadline skriver att Rawson Marshall Thurber, regissören till Netflix-filmen "Red Notice", har fått i uppdrag att skapa en tv-serie baserad på "Dungeons and Dragons"-universumet. Serien som kommer att vara en samproduktion mellan eOne och Paramount Pictures.
 
Filmindustrin har redan kastat sig över detta populära kulturfenomen. Den 31 mars har filmen "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" premiär där vi bland annat kommer att få se Chris Pine, Michelle Rodriguez och Hugh Grant bekämpa drakar och demoner.
 
Large a8a19b7318042a6f926d6eb9b6fb4b3c 4083873 dungeons and dragons honor among thieves trailer 1
 
I nuläget är det väldigt tidigt i processen av skapandet av "Dungeons and Dragons"-serien, det finns inget planerat släppdatum eller ens en gissning när serien potentiellt kan komma. 
 
Ser du fram emot en tv-serie baserad på "Dungeons and Dragons"?
| 11 januari 2023 18:00 |