Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 januari 2023 | 16:00

Det kan komma ett tredje "The Last of Us"-spel: "Finns mer att berätta"

Spelens regissör Neil Druckmann berättar i en intervju att det kan komma ett "The Last of Us Part III" i framtiden.
Den 16 januari har äntligen den efterlängtade tv-serien "The Last of Us" premiär på HBO Max, som är baserad på den framgångsrika spelserien av Naughty Dog på Playstation.
 
Det första spelet utspelar sig 20 år efter att den moderna civilisationen har rasat efter att ett fruktansvärt svampvirus har förvandlat stora delar av befolkningen till hungriga monster. Här möter vi överlevaren Joel (Pedro Pascal i tv-serien), som får i uppdrag att smuggla den 14 år gamla flickan Ellie (Bella Ramsey)  i hopp om att hon kan rädda mänskligheten.
 
Vad som börjar som ett litet jobb blir snabbt en brutal och stark resa där de båda får en fin relation under sin resa genom det sargade USA.
 
 
 
Det andra spelet, "The Last of Us Part II", släpptes 2020 och utspelar sig flera år efter det första. Här följer vi en äldre och härdad Ellie, som ger sig iväg på en hämndresa genom staden Seattle efter en oerhört tragisk och oväntad händelse.
 
I en intervju med sajten The Hollywood Reporter berättar spelens regissör Neil Druckmann, som även arbetat på tv-serien, att de inte kan avslöja om "Part III" faktiskt är på väg men att "jag tycker att det finns fler berättelser att berätta".
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Det här är det första vi får höra om en potentiell uppföljare till "The Last of Us Part II" sedan i början av 2021, då en av manusförfattarna från spelet (Halley Gross) sa i en intervju att de har skrivit ett utkast på berättelsen till ett tredje spel.
 
- Vi arbetar inte på det, men jag hoppas att det här som utforskar vad som händer efter tvåan kan bli verklighet en dag. Vi får se, sa hon då.
 
Vi vet dock att Naughty Dog arbetar på ett spel för flera spelare som utspelar sig i "The Last of Us"-universumet, som vi kommer få veta mer om under 2023. Förra året fick vi "The Last of Us Part I", som var en remake av det första spelet från 2013.
 
Vad tycker du om "The Last of Us"-serien? Ser du fram emot den kommande tv-serien?
| 5 januari 2023 16:00 |