Film

Skribent

Paul Dakwar

25 november 2023 | 19:30

Bill Hader i en remake av "Elf"? Om rollsättaren själv får välja

Rollsättaren för julkassikern "Elf" vill se Will Ferrell i en uppföljare, men har en annan skådespelare i åtanke för en remake
Efter exakt tjugo år så har "Elf" nått kultstatus, och är en av de mest älskade julfilmerna genom tiderna. Men i en Hollywood-värld som ständigt måste vattna pengaträdet, så är en remake eller uppföljare av filmen inte helt osannolik. 
 
"Elf" är en mysig komedi som handlar om Buddy (Will Ferrell), en människa som blivit adopterad av jultomten, och blir uppfostrad av tomtenissar i Nordpolen. Nordpolen är hans hem, men nu när han vuxit till sig så är han nyfiken på sina rötter, och ger sig därför ut på ett äventyr in i människovärlden. Eller, rättare sagt, New York.
 
Filmen är regisserad av ingen mindre än mannen som räddade "Star Wars", och MCU:s urfader: Jon Favreau
 
 
En som gärna vill se en uppföljare är Susie Farris, som var ingen mindre än rollsättaren för denna julklassiker:
 
— Jag tror att om Will ville göra en uppföljare till "Elf", så hade det funnits en. Jag hoppas ju att han känner sig kreativt nöjd i sitt liv, men jag hade ju gillat att se honom komma tillbaka. Jag vill gärna se hur Buddy är som pappa, säger Farris till People
 
 
Men om inte Will Ferrell har i åtanke att komma tillbaka för en uppföljare, så hade en remake varit trevligt — i alla fall enligt Farris. Och hon vet precis vem som kan axla rollen som Buddy - nämligen Bill Hader.
 
— Den första jag kommer att tänka på är Bill Hader. Han är liksom knasig och mysig. Ja, jag vill gärna se Bill Hader.
 
"Elf" finns att streama på Amazon Prime Video, HBO Max och Viaplay. 
 
| 25 november 2023 19:30 |