Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 oktober 2021 | 06:00

Därför tackade Will Ferrell nej till "Elf 2" - och 250 miljoner kronor

"Jag måste vara ärlig när jag ska marknadsföra filmen."
Med intäkter på 220 miljoner dollar är komedin "Elf" en av tidernas mest framgångsrika julfilmer. Så det är inte konstigt att stjärnan Will Ferrell erbjöds en fet lönecheck för att återvända som Buddy i en uppföljare.

Men som vi vet blev det aldrig någon "Elf 2", och nu berättar Ferrell varför. Manuset levde inte upp förväntningarna, och han ville inte göra en film som sög. Inte ens för de 29 miljoner dollar (sanslösa 250 miljoner kronor!) som erbjöds honom för lite lättsamma tomtenisse-charader:

- Jag måste vara ärlig när jag marknadsför filmen. Och då hade jag fått säga, typ, "Nej, den är inte bra. Men jag kunde inte nobba pengarna". Och jag tänkte, kan jag verkligen säga de orden? Jag tror inte det, så jag kan nog inte göra filmen, säger skådisen till Hollywood Reporter.

Vi kommer kanske aldrig få veta vad "Elf 2" skulle handla om, eller varför filmens manus inte levde upp till Will Ferrells höga krav. Karln har trots allt ställt upp på filmer som "Zoolander 2" och "Daddy's Home", så det här måste ha varit riktigt ruttet. Enligt en tidigare intervju med James Caan (Buddys pappa i "Elf") kan det dock ha varit så att skådespelaren inte kom överens med regissören Jon Favreau:

- Vi skulle göra filmen, Will ville göra den, men han ville inte ha regissören. De kom inte överens, berättade Caan för The Wrap häromåret.
| 30 oktober 2021 06:00 |