INTERVJU

Skribent

Annika Andersson

9 oktober 2018 | 15:00

Mitt roliga möte med Kevin Hart och Tiffany Haddish från "Night School"

Komikerduon Kevin Hart och Tiffany Haddish berättar om hur hon tävlat med Dwayne "The Rock" Johnson om sin roll som lärarinna i "Night School" och vilka hjältar alla våra lärare är.
Inför släppet av ”Night School” fick MovieZine träffa de båda vännerna och stand-upkollegorna Kevin Hart och Tiffany Haddish, som i filmen spelar den dyslexiske studenten Teddy respektive kvällskurslärarinnan Carrie.

Vi sågs på hotellet JW Marriott Essex House i New York för en liten pratstund. Eftersom filmen bjuder på många roliga scener med ett gäng riktigt fina komiker, undrar jag hur stor del av dialogen som kommer från manuset och hur mycket som är improviserat?
 
 
Något förvånande svarar Haddish att all dialog stod i manuset, och ännu mer förvånad (och road) blir jag när hon påstår att hennes karaktär egentligen var skriven för Dwayne ”The Rock” Johnson (även om de inte tycks vara helt överens om detta):

Hart: När vi var färdiga med manuset slog det oss som en blixt från en klar himmel att vi måste få Tiffany Haddish, som precis gjort ”Girl's Trip”, att spela Carrie.

Haddish: Först vill de ha The Rock.

Hart: Tiffany, jag har ju sagt att vi skrev det som en annan typ av karaktär först, men så fort jag nämnde dig...

Haddish: Det var Malcolm [D. Lee] som ville ha mig. För The Rock hade inte tid.

Hart: Nej, det var för att han inte ville spela en kvinnlig lärare. Han kunde inte se helheten.
 
 
Vi går vidare till att prata om filmens budskap. Den handlar ju om Teddys inlärningssvårigheter och kamp för att klara sina studier. Det visar sig att Haddish haft liknande problem i skolan:

- Ja, jag hade svårt med läsförståelse och så, men hade en lärare som tog sig an mig och låg i. Varje lunch och på rasterna tvingade hon mig att läsa för henne, så när terminen var slut var jag en fullfjädrad läsare.

- Det är helt otroligt när man tänker på allt arbete som lärare lägger ner. De är ena riktiga hjältar, tillägger Kevin Hart.
 
 
"Night School" släpps på bio den 12 oktober, och hela intervjun finns att se här ovan.
| 9 oktober 2018 15:00 |