Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 januari 2016 | 20:30

Rocky Balboa och Apollo Creed återförenas?

Sylvester Stallone har stora och något orealistiska idéer för en uppföljare.
Sylvester Stallone är i vinter tillbaka på bioduken som boxarlegenden Rocky Balboa. Men hans egna tid i ringen är över, istället ska han coacha unge Adonis Creed (Michael B. Jordan) i bioaktuella ”Creed”. Och om namnet låter något bekant så är grabben ju son till Apollo Creed, som gav Rocky några rejäla käftsmällar i de första ”Rocky”-filmerna på 1970-talet. 

Ryan Cooglers ”Creed”, som kommer på svenska biodukar först i februari, är redan framgångsrik både hos kritiker och publiken. En uppföljare planeras redan. Och även om Rocky har lämnat över facklan till sin nya skyddsling, så drömmer Stallone om en rematch med en gammal vän: Carl Weathers aka Apollo Creed.

- Ryan (Coogler) har några idéer om att nästa film skulle gå bakåt i tiden så att vi får se Rocky och Apollo tillsammans igen. Tänk ”Gudfadern 2”, det är vad vi spånar kring, vilket är ganska ambitiöst, säger Sly till Variety.

Det är inte helt säkert hur det skulle gå till. Apollo Creed dog i ”Rocky IV” från 1985, så både Sylvester Stallone och Carl Weathers skulle behöva bli minst 30 år yngre med viss hjälp av filmmagi. 

Ett annat förslag för uppföljaren är en mer regelrätt fortsättning, där Adonis Creed får möta en ny tuff utmanare i ringen. 

- Man får ge honom en ny motståndare, som en stor och blodtörstig ryss. Här kan vi blanda mina erfarenheter med nya kulturer, och se hur ryssar i Amerika har det idag, säger Stallone.


”Creed” får svensk biopremiär den 5 februari, under den kanske övertydliga internationella titeln ”Creed - The Legacy of Rocky”.
| 5 januari 2016 20:30 |