Spel

Skribent

Anders Eklöf

6 juli 2022 | 19:03

Rockstar skrotar nyversion av "Red Dead Redemption"

Efter den kritiserade samlingen "GTA Trilogy" från förra året ska Rockstar ha lagt sina planer på att göra en nyversion av "Red Dead Redemption" på is.
Det är nog många som har hoppats på en ny version av det första "Red Dead Redemption" till moderna format, efter den hyllade uppföljaren "Red Dead Redemption 2" från 2018.
 
Enligt sajten Kotaku har Rockstar Games faktiskt haft nya versioner av just "Red Dead Redemption" och "Grand Theft Auto IV" på gång, men har enligt källor lagt dem på is för att fokusera på det kommande "Grand Theft Auto 6".
 
En annan anledning ska vara samlingen "Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition" som släpptes förra året, som fick ta emot mycket kritik för sin usla grafik och en stor mängd buggar. Det ska ha gjort att Rockstar Games inte längre vill satsa på nyversioner.
 
 
Enligt Kotaku kan dock remasters av "Red Dead Redemption" och "Grand Theft Auto IV" bli verklighet någon gång i framtiden, efter att "Grand Theft Auto 6" har släppts. Enligt tidigare rykten kan det dock dröja till 2025 innan vi får spela det.
 
Det hela uppdagades av användaren Tez på Twitter, som är en oftast pålitlig källa till nyheter om "Grand Theft Auto"-serien, som sedan bekräftades av Kotaku.
 
När "Red Dead Redemption 2" släpptes gav vi spelet 5 av 5 i betyg med orden att det "gör oss fullständigt mållösa". Det första spelet släpptes till Playstation 3 och Xbox 360 under 2010, så många har hoppats på att få en ny chans att spela föregångaren till ett av de mest hyllade spelen genom tiderna på nya konsoler. Det verkar dock dröja.
 
Har du spelat "Red Dead Redemption"?
 
| 6 juli 2022 19:03 |