Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 februari 2022 | 08:06

Bekräftat: Rockstar jobbar på "Grand Theft Auto 6"

"Vi är glada att kunna bekräfta att den aktiva utvecklingen för nästa spel är på god väg."
Det har tisslats och tasslats länge om nästa "Grand Theft Auto"-spel, som ryktas släppas tidigast 2025. "Grand Theft Auto V" släpptes redan 2013 och är på gång att lanseras en fjärde gång senare i vår, då Rockstar har förstått att det är en enorm kassako för företaget.
 
Spelet har nämligen sålts cirka 150 miljoner gånger sedan dess och dragit in över 50 miljarder kronor, så det är förståeligt att de inte har bråttom att utveckla nästa del.
 
Nu har dock Rockstar själva gått ut med att "Grand Theft Auto 6" är under utveckling. 
 
- Med den oöverträffade livslängden hos "GTA V" vet vi att många av er har frågat oss om nästa del. Vi är glada att kunna bekräfta att den aktiva utvecklingen för nästa spel är på god väg. Med varje nytt projekt vi ger oss in på är vårt mål alltid att avsevärt gå utöver vad vi tidigare har levererat, skriver de.
 
 
Vad det kommer handla om, vilken tidsperiod eller vilken plats det kommer utspela sig på går bara att spekulera kring, men nu är det i alla fall officiellt att Rockstar knåpar ihop nästa del. Med tanke på hur många år det brukar ta för dem att släppa sina spel, kan vi nog få vänta ett par år till. 
 
I höstas släpptes "Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition", som innehåller spelen "Grand Theft Auto III", "Grand Theft Auto: Vice City" och "Grand Theft Auto: San Andreas". Samlingen fick dock kritik för sin usla grafik och en stor mängd buggar, så förhoppningsvis har de lärt sig något av det.
 
När tror du att "Grand Theft Auto VI" släpps"?
| 5 februari 2022 08:06 |