Spel

Skribent

Veronica Sandström

10 april 2018 | 20:00

”Grand Theft Auto V” är en större pengamaskin än filmer

Ja, det är sant. Det populära spelet slår ”Star Wars”, ”Harry Potter” och alla andra filmer.
Pengaregnet över "Grand Theft Auto V" bara fortsätter. Enligt Marketwatch så är Rockstars ”Grand Theft Auto V” störst i världen. Det har sålts i drygt 90 miljoner exemplar och därmed dragit in runt 50 miljarder kronor. Det har alltså dragit nära på lika mycket som ”Star Wars” och ”Borta med vinden” men de hade ändå ”bara” tjänat ihop drygt hälften av den summan. Det är faktiskt otroligt för ett spel.
 
Medium 4d0c5a9985c9024bb2422a8854ec8e1d gta5er 2423653 650x
 
"Grand Theft Auto V" är ett actionspel som ibland kritiserats för sitt misogyna och våldsamma innehåll. Det utspelar sig i den fiktiva staden Los Santos i San Andreas som är baserat på Los Angeles. Spelet går ut på att man utför diverse kriminella uppdrag där man kan köra bil, springa runt och utforska, skjuta eller spränga saker. Intressant nog så en centralmotivet i spelet just jakten på rikedomar.
 
Det enda spel som har varit i närheten av rekordet är ”Wii Sports” från Nintendo, som sålts för 81 miljoner. Totalt sett har hela ”Super Mario Bros”-serien sålt mer än ”Grand Theft Auto V” men inget enskilt spel i serien har sålt ens i närheten så bra. Framgången har ansetts vara osannolik men det är ju roligt att ett spel faktiskt kan bli så stort.
 
Är du ett fan av GTA?
| 10 april 2018 20:00 |