Serie

Skribent

MovieZine

4 mars 2019 | 13:30

Robert Gustafsson blir Ture Sventon i ny tv-serie

"Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" får premiär på C More och TV4 under 2019.
C More skriver i ett pressmeddelande att Ture Sventon kommer tillbaka till tv-rutan. Denna gång kommer Åke Holmbergs klassiska karaktär gestaltas av Robert Gustafsson.
 
- Att ta Ture Sventon in i 2000-talet känns både skrämmande och vansinnigt roligt. Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute, säger Robert Gustafsson.
 
En första promotrailer är redan släppt, som kan ses här:
 
 
Privatdetektiven Ture Sventon skapades av författaren Åke Holmberg som i nio böcker utgivna mellan 1948 och 1973 skildrade Tures äventyr runtom i världen. Ture Sventon har tidigare spelats av bland andra Jarl Kulle och Helge Skoog när böckerna vid olika tillfällen har dramatiserats som långfilm, radioteater och julkalender.
 
Robert Gustafsson lägger till:
 
- Som den anemiska task-spelar-sparris jag är kan jag kanske till och med se fram emot en avsevärd och klädsam viktökning med tanke på Tures rikliga konsumtion av temlor. Passionen att klä ut oss och förställa sig har vi ju dessutom gemensamt.
 
 
Inspelningen av "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" är redan igång och alla sex delar kommer att få premiär på C More och TV4 under 2019.
| 4 mars 2019 13:30 |