Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 oktober 2017 | 16:00

Robert Englund är färdig med Freddy Krueger för gott

”Jag har blivit för gammal”, säger skådespelaren som gav en hel generation mardrömmar under 1980-talet.
Det blir ingen mer ”Terror på Elm Street”, iallafall inte för Robert Englund. I en ny intervju med Entertainment Weekly bekräftar den 70-årige skådespelaren att skräckmonstret har gjort sitt.

- Jag är för gammal för att spela Freddy igen. Om jag filmade ett slagsmål skulle det bli minimalt. Jag klarar inte av att göra åtta tagningar och åtta olika vinklar. Jag får ont i ryggen. Jag kan fortfarande spela elak och läskig, men nu får jag mest roller som gamla doktorer och sånt.

Englund spelade Freddy Krueger genom sex filmer under 1980-talet. År 1994 kom en lite annorlunda reboot med ”Wes Craven’s New Nightmare”. År 2003 tog han på sig knivhandsken för allra sista gången, för att utmana sin ”Fredagen den 13:e”-kollega i ”Freddy vs Jason”.

- Det är kul att mitt allra sista ögonblick som Freddy blev en blinkning mot publiken (…) Jag har haft kul. Ingen kan planera en sådan här karriär. När jag spelade Shakespeare tänkte jag aldrig att jag skulle bli känd för ett monster. Jag kan vara riktigt glad för mina 20 år som Freddy, säger Englund.
 
Rollen som barnamördaren och mardrömsplågan Freddy Krueger gick vidare till Jackie Earle Haley i 2010 års remake, "A Nightmare on Elm Street". Det ryktas om att New Line Cinema planerar ännu en reboot, troligen med en ny skådespelare bakom masken.
 

Läs också: Har du sett de 50 största skräckklassikerna?

| 19 oktober 2017 16:00 |