Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 juli 2017 | 15:00

Robert Downey Jr vill sluta spela Iron Man ”innan det blir pinsamt”

Tony Stark dyker upp för sjunde gången i "Spider-Man: Homecoming", och två nya Avengers-filmer är på väg. Sedan kan det roliga vara över.
I bioaktuella ”Spider-Man: Homecoming” spelar Robert Downey Jr sin arroganta miljardär Tony Stark för sjunde gången. Räknar man med de två kommande ”Avengers”-delarna har han varit Iron Man i nio filmer mellan åren 2008 och 2019.

Sedan kan det vara slut, enligt en intervju med australiensiska News.com.au. Robert Downey Jr berättar att han kunde ha lämnat rollen efter första ”The Avengers”, men att det bara rullade på sen dess:

- Jag kunde ha sagt efter första ”Avengers” att nu blir det inte bättre än så här. Vi borde sluta. Men för mig har det alltid handlat om folk och möjligheter, som bröderna Russo som jag avgudar.
 

Robert Downey Jr och Tom Holland i "Spider-Man: Homecoming".
 
Joe och Anthony Russo regisserade Downey Jr i ”Captain America: Civil War”. De har också fått Marvels förtroende att göra den tredje och fjärde ”Avengers”-filmen, som båda spelas in i sommar.

Marvel har antytt att de kommer ta ett annat spår efter ”Avengers 4”, och där är våra kära hjältars framtid oviss. Det kan bli en lättnad för Downey Jr, som kommenterar:

- Alla säger att det här passar mig som handen i handsken. Jag får börja om varje gång, men vi har en solid grund att stå på. Jag oroar mig för varje film om det är ett misstag att spela honom en gång till, för jag vill inte sabba något. Jag vill bara sluta innan det blir pinsamt.
 
 
Vad tycker ni, är det dags för Marvel att ta farväl av Iron Man? Kommentera nedan.
| 4 juli 2017 15:00 |