Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 februari 2015 | 15:00

Robert Downey Jr pratar "Captain America: Civil War"

"Vad krävs för att Tony Stark ska ge upp allt han tror på?"
Nästa års "Captain America: Civil War" blir en helig fest för Marvel-fans. Dels får vi möta nye Spider-Man. Dels gör Chadwick Boseman entré som Black Panther. För att inte nämna en stor roll för Iron Man. 

Men det är fortfarande Steve Rogers film, försäkrar Robert Downey Jr:

- Det är Steves historia. Den heter inte "Iron Man 4: Civil War". Så det tycker jag är bra.

- Jag tror att Chris (Evans) är sugen på att utforska hans inre konflikt ännu mer. Nu vet vi att Cap har vant sig vid att vara från en annan tid. Finns det ett större problem? Kanske är det något med hans förflutna, säger han kryptiskt till Empire.

I "Civil War" hamnar superhjältarna i konflikt med varandra, när den amerikanska regeringen vill avslöja hemliga identiteter. Iron Man är för, medan Captain America går emot idén. Det är sen tidigare sagt att vårens "Avengers: Age of Ultron" lägger grunden för Marvels nästa film. 

- Det är naturligt att ändra sina åsikter. Alla ledtrådar till var Stark tar vägen finns där i "Ultron". Men vad krävs för att Tony ska ge upp allt han tror på?, säger Downey Jr.


Joss Whedons "Avengers: Age of Ultron" har premiär den 22 april. "Captain America: Civil War" kommer den 29 april 2016 i regi av bröderna Russo.
| 17 februari 2015 15:00 |