Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 december 2019 | 17:10

"The Talented Mr. Ripley" blir fem miniserier

Steven Zaillians "Ripley"-serie, med Andrew Scott i huvudrollen, planerar att dra igång inspelningarna av den första säsongen under hösten 2020.
Vi har tidigare rapporterat om att Oscarsvinnaren Steven Zaillian håller på att skapa den nya Showtime-serien "Ripley", baserad på de fem böckerna skrivna av Patricia Highsmith - “The Talented Mr. Ripley”, “Ripley Under Ground”, “Ripley’s Game”, “The Boy Who Followed Ripley” och “Ripley Underwater”.
 
Tidigare var det däremot bara snack om att det skulle bli en miniserie om den seriemördande bedragaren Tom Ripley, främst inspirerad av den första boken - som även filmatiserats med Matt Damon i huvudrollen ("The Talanted Mr. Ripley"). Nu rapporterar Variety att Zaillian berättat att förhoppningen är att göra en miniserie på åtta avsnitt för varje bok och samla dem under den gemensamma titeln "Ripley". 
 
 
Andrew Scott, som under året blivit känd som "The Hot Priest" i den andra säsongen av "Fleabag" (bilden ovan), är klar för huvudrollen som Tom Ripley. Utöver "Fleabag" har vi tidigare bland annat kunnat se honom i "Black Mirror" och som Professor Moriarty i "Sherlock". Zaillian kommer både att skriva seriens manus samt regissera samtliga avsnitt, han är för närvarande aktuell med manuset till "The Irishman" men skapade härom året även den Emmyvinnande HBO-serien "The Night Of".
 
Den första säsongen av "Ripley" kommer att spelas in på olika ställen i Italien samt New York i USA, med inspelningsstart i september 2020. Det är i nuläget oklart exakt när vi kan förvänta oss premiären. 
 

Läs också: Våren hos HBO Nordic bjuder på mystik, miniserier och adaptioner

 
Ser du fram emot att se vad Zaillian kan hitta på med sin nya serie? Kommentera gärna nedan!
| 31 december 2019 17:10 |