Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 mars 2019 | 23:15

Steven Zaillian gör tv-serie av "The Talented Mr. Ripley"

Den Oscarsvinnande manusförfattaren skapade senast den Emmyvinnande miniserien "The Night Of".
Deadline rapporterade tidigare under dagen att Steven Zaillian arbetar på en ny tv-serie, denna gången baserad på författaren Patricia Highsmiths seriemördande bedragare, Tom Ripley. Redan 1999 fick vi se en långfilmsversion av Ripley, med Matt Damon i huvudrollen och skådespelare som Jude Law, Gwyneth Paltrow, Philip Seymour Hoffman samt Cate Blanchett i de övriga rollerna.
 
Den nya serien kommer däremot att hämta inspiration från alla fem av Highsmiths böcker om Tom Ripley. Zaillian som vann en Oscar för sitt manus till "Schindler's List", var häromsommaren aktuell med HBO-serien "The Night Of" - som både vann och nominerades till flera stora tv-priser. Tanken är i nuläget att Zaillian ska skriva säsongen själv, samt regissera en stor del av avsnitten. 
 
Den nya serien har visserligen inte hittat något hem ännu. Men med tanke på Zaillians tidigare framgångar (och faktumet att serier om seriemördare verkar vara särskilt heta just nu), lär det inte dröja länge innan någon distributör som HBO, Amazon eller Netflix hör av sig och lägger vantarna på rättigheterna till den.
 
Eftersom vi inte vet var serien kommer att landa, finns det inte heller någon information om när vi kan förvänta oss att få se en färdig version av nya Mr. Ripley. Zaillian kommer däremot att vara långfilms-aktuell senare under året, då han även ligger bakom manuset till Martin Scorseses Netflix-film "The Irishman".
 
Tror du att en tv-serie om Ripley kan passa karaktären bättre långfilmsformatet? Kommentera gärna nedan!
| 21 mars 2019 23:15 |