Serie

Skribent

EliSophie Andrée

11 december 2019 | 18:00

Våren hos HBO Nordic bjuder på mystik, miniserier och adaptioner

I vår möter vi hos HBO både nya spännande miniserier men även några nya nordiska, intressanta produktioner.
Äntligen vet vi hur vi ska förgylla våren 2020! 
 
HBO låter oss spendera ny kvalitetstid med de röda tjänarinnorna, tonåringar, knarklangare och sura gamla gubbar. Det rör sig om mer än tjugo olika tv-serier, både långkörare och miniserier. Men en stor gemensam punkt är att de flesta är bokadaptioner.
 
Den efterlängtade "Game Of Thrones"-prequeln dröjer dock ett tag till meddelar HBO. 
 

Nya produktioner

 
Inledningsvis är detta några av de sprillans nya och färska produktionerna som HBO inleder våren 2020 med: 
 
"A Christmas Carol" - 23 december 
 
På lilljulafton går det att se alla tre avsnitt av miniserien "A Christmas Carol". Det är Charles Dickens klassiska saga, med en betydligt mörkare ton och stämning än tidigare adaptioner. Andy Serkis spelar spöket från de gamla jularna. 
 
"Foodie Love" - 25 december 
 
Hela första säsongen av den spanska produktionen "Foodie Love" finns även tillgänglig under juldagen. Det är lättsamt, romantiskt och roligt. De två huvudkaraktärerna älskar två saker: mat och varandra. 
 
"The Outsider" - 13 januari 
 
Stephen Kings bok med samma namn blir nu gastkramande tv-serie. En elvaårig pojke hittas brutalt mördad och polisen arresterar en misstänkt. Men det är någonting som inte stämmer. 
 
"Breeders" - våren 2020 
 
Martin Freeman spelar pappan i komedin "Breeders". Serien handlar om paradoxen att älska sitt barn avgrundslöst och vilja ta ner månen för hen, men samtidigt ibland vilja skicka sitt barn till månen ett tag. Första säsongen landar på tio avsnitt. 
 
"Devs" - våren 2020 
 
Alex Garland ("Annihilation") står bakom tv-serien "Devs" som handlar om en ung kvinna som arbetar på ett techföretag. Men när hennes pojkvän plötsligt begår självmord misstänker hon att någonting inte ligger rätt till och börjar nysta i det.
 
"Mrs America" - våren 2020 
 
Baserad på äkta händelser. Cate Blanchett spelar Phyllis Schlafly, en amerikansk politiker och antifeminist. Miniserien utspelar sig under 70-talet. 
 
"Avenue 5" - 20 januari 2020
 
Komediserie med Hugh Laurie i spetsen. Vi befinner oss 40 år framåt i tiden där rymdturism är oerhört populärt. Men, på skeppet Avenue 5 sker ett systemfel så att de hamnar ur kurs och en åtta veckor lång resa, lär plötsligt ta tre år. Adam Pålsson skymtar även förbi i en mindre roll. 
 
"The Plot Against America" - våren 2020 
 
I en alternativ historieskildring får vi följa en judisk familj som börjar märka hur fasiscistiska krafter tar över regeringen. Baserad på boken med samma namn av Philippe Ross. 
 
 
"McMillions" - våren 2020 
 
En dokumentärserie i sex delar. Handlar om McDonalds och en tävling som under 90-talet avslöjades som en stor bluff.
 
"The Third Day" - våren 2020 
 
Miniserie på sex avsnitt. Jude Law och Naomie Harris spelar huvudrollerna som kommer under olika årstider till en mystisk ö i desperata försök att finna svar på sina frågor. 
 
"ZeroZeroZero" - mars 2020 
 
Baserad på Roberto Saviano ("Camorrans barn") bok med samma namn kommer nu första säsongen på åtta avsnitt. "ZeroZeroZero" är filmad på tre olika kontinenter med en internationell skådespelarensemble. I fokus ligger narkotikahandeln. 
 
"The Undoing" - våren 2020 
 
Baserad på boken "You Should Have Known" av Jean Hanff Korelitz. Nicole Kidman spelar psykologen Grace Sax i denna miniserie där Hugh Grant spelar maken. Men efter ett plötsligt dödsfall försvinner maken och Grace Sax måste omvärdera hela sitt liv. Donald Sutherland spelar Kidmans pappa. 
 
"I Know This Much Is True" - våren 2020 
 
Mark Ruffalo spelar dubbelt upp som tvillingbröder där det enda lider av grov psykisk ohälsa. Även miniserie samt adaption av boken av Wally Lamb. 
 
"Run" - våren 2020 
 
Phoebe Waller-Bridge spelar en av de mindre rollerna i komedin och miniserien "Run" tillsammans med Domnhall Gleeson. 
 
"Patria" - våren 2020 
 
Spanskproduktion och miniserie som spänner sig över tre årtionden. "Patria" är berättad ur perspektivet från två familjer och har redan väckt stor uppmärksamhet i spansktalande länder. 
 
 

Nya säsonger i vår

 
Men självklart blir det även en del återvändande serier: 
 
"My Brilliant Friend" - säsong två 
 
"Westworld" - säsong tre
 
"Succession" - säsong tre
 
"Euphoria" - säsong två 
 
"Handmaid's tale" - säsong fyra
 
"Fargo" - säsong fyra
 
"Gentleman Jack" - säsong två
 
"Barry" - säsong tre
 
"The Good Fight" - säsong fyra
 
Large f2acb9651d80644faf77ede5e394882b the good fight s03e03 still
 

Nordiska produktioner under 2020

 
Självklart blir det även några nordiska, nya produktioner vilka är följande: 
 
"Kamikaze" 
 
Baserad på boken "Gör vad du vill" av Erlend Loe kommer nu danska miniserien "Kamikaze". En artonårig tjej ett sms med texten "gör vad du vill" från sina föräldrar när de störtar med ett flygplan. Hon blir ensam kvar med hus, bilar och otroligt mycket pengar. 
 
"Knutby" 
 
Svenska dokumentärserien "Knutby" är en ny granskning av Knutby-dramat. Skaparna är Anton Berg och Martin Johnson som även ligger bakom podden "Spår". 
 
"Utmark" 
 
Norska dramakomedin "Utmark" utspelar sig i den nordligaste delen av norra Norden där otroligt mycket kokar under ytan i det lilla samhället där alla känner alla. Samtidigt anländer en optimistisk lärare. Det blir en stor dos mörk humor som får ta plats i denna speciella tv-serie. 
 
"Björnstad" 
 
Baserad på Fredrik Backmans hyllade bok kommer dramaserien "Björnstad" där vi möter en sömning småstad där hockeyn är det viktigaste som finns. Men när en populär hockeyspelare våldtar en ung tjej, vad gör samhället? Vad gör föräldrarna? Kommer det någonsin att kunna bli någon rättvisa? 
 
Se HBO:s egen trailer inför 2020: 
 
| 11 december 2019 18:00 |