Film

Skribent

Emma

17 december 2013 | 17:01

Ridley Scott tog alla kameler från årlig julparad

Invånarna på Gran Canaria rasar mot regissören som tog alla kameler till sin filminspelning.

Den årliga julparaden i staden Telde på Gran Canaria får se sig om efter nya transportmedel. Den traditionella julprocessionen har nämligen inte tillgång till sina vanliga kameler efter att Ridley Scott hyrt dem alla från det lokala zoot till inspelningen av sin film "Exodus".

- Zoot som alltid hyr ut sina kameler åt oss har sagt att Ridley Scott har hyrt alla, så de har inga åt oss. Det är helt omöjligt, det finns inga lediga kameler någonstans för oss nu, beklagar sig kulturminister Daniel Martin enligt Daily Mail.

Den femte januari hålls varje år den så kallade tre kungars parad för att hedra den dag då de tre vise männen kom fram till den nyfödda Jesus med sina gåvor. De tre kungarna rider på kameler genom staden och kastar godis åt barnen som samlas längs paradvägen.

Men i år blir det alltså inga kameler på gatorna. Ändå säger kulturministern att barnen inte behöver oroa sig, kungarna ska nog komma till staden på ett eller annat sätt ändå.

"Exodus" handlar om Moses och hans gärningar, med Christian Bale i rollen som Moses. Filmen spelas in på den närliggande ön Fuerteventura. Alla andra kameler på Gran Canaria är uppbokade till parader på andra håll.

| 17 december 2013 17:01 |