Serie

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2018 | 17:30

Ridley Scott regisserar sci-fi-serien "Raised By Wolves"

Robotar och främmande planeter står i fokus i TNT:s storsatsning.
Mannen bakom sci-fi-klassikerna "Alien" och "Blade Runner" återvänder till sin favoritgenre - den här gången i tv-rutan, skriver Playlist. Ridley Scott kommer regissera "Raised By Wolves" åt TNT.

Handlingen följer robotar som har i uppgift att uppfostra barn på en ny planet. När religiösa motsättningar splittrar kolonin riskerar allt att gå åt skogen, och robotarna måste hitta ett sätt att hantera människorna. Inte undra på att Scott blev lockad:

- Jag söker alltid efter nytt i sci-fi-genren och hittade något riktigt originellt i "Raised By Wolves", en tydlig och fantasifull värld fylld av människor som kämpar med existentiella frågor: Vad gör oss mänskliga? Vad gör en familj? Och vad skulle hända om vi fick börja om, på en ny oförstörd planet? Skulle vi överleva? Skulle vi klara oss bättre? kommenterar filmskaparen.

Manusförfattare och showrunner är Aaron Guzikowski, som skrev thrillern "Prisoners" åt Denis Villeneuve.
 
Samtidigt sprids ryktet om att en tv-serie baserad på "Alien"-filmernas universum har plockats upp av en streamingtjänst. Vi håller er uppdaterade om detta blir bekräftat, men just nu verkar det som att Ridley Scott har fullt upp med annat framöver.
| 9 oktober 2018 17:30 |