Film

Skribent

Andreas Samuelson

8 oktober 2023 | 14:00

Ridley Scott avslöjar detaljer om Denzel Washingtons rollfigur i ”Gladiator 2”

Det mest är fortfarande okänt kring regissören Ridley Scotts uppföljare till ”Gladiator” men nu avslöjar han detaljer om Denzel Washingtons karaktär.
”Gladiator 2” ser tveklöst ut att bli en av 2024 års största filmer. Ridley Scotts original från 2000 var en enorm framgång som med över 500 miljoner dollar blev årets näst mest inkomstbringande film och vann fem Oscars, inklusive för Bästa film.
 
Nu laddas det inför den efterlängtade uppföljaren "Gladiator 2" och inte oväntat är det en stjärnspäckad ensemble vi har att göra med. Oscarsnominerade Paul Mescal spelar Lucius, den nu vuxna sonen till Lucilla (återigen spelad av Connie Nielsen) och systersonen till förra filmens skurk, kejsaren Commodus (Joaquin Phoenix).
 
De får sällskap av Denzel Washington, Djimon Hounsou, Joseph Quinn (”Stranger Things”), veteranen Derek Jacobi och vår egen Alexander Karim.
 
Mycket är hemligt kring handlingen men nu avslöjar regissören Ridley Scott de första detaljerna kring Washingtons karaktär i en intervju med Total Film.
 
- När det gäller Denzels karaktär... Det fanns upplägg där gladiatorer kunde förtjäna sin frihet om de höll sig vid liv. Det var uppgörelsen. Så vi gick in på det direkt, på djupet. Var kom han ifrån? Hur fångades han in? Han stämplades och registrerades med ett märke på bröstet som slav. Så det är så han kommer in i berättelsen.
 
Scott berättar också att Washingtons rollfigur, som slagit sig fri från slaveriet, är hämndlysten på romarna på grund av hur han tidigare behandlats.
 
- Han är en rik man som fortfarande hyser agg.
 
Det blir en spännande återförening för Scott och Washington, som tidigare gjort 2007 års ”American Gangster” tillsammans och det blir sannolikt en pampig, påkostad historia som lär locka minst lika mycket publik som föregångaren.
 
”Gladiator 2” har biopremiär 22 november 2024.
 
Ser du fram emot filmen?
| 8 oktober 2023 14:00 |