Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 maj 2020 | 16:15

"Rick and Morty"-skaparen vill släppa ett nytt avsnitt i månaden

Justin Roiland, medskapare av "Rick and Morty", föreslår en lösning på hur de ska undvika de långa uppehållen mellan säsongerna av den populära serien.
Häromveckan berättade Sarah Chalke ("Scrubs"), rösten bakom Beth, för MovieZine om att vi kan se fram mot några av "Rick and Mortys" allra bästa avsnitt hittills, under den andra halvan av den fjärde säsongen. Den fjärde säsongen är första gången man har delat upp säsongen i två delar, tidigare har man släppt avsnitten veckovis vilket har inneburit långa uppehåll mellan säsongerna. 
 
I en intervju med Slashfilm har Justin Roiland, medskapare av serien samt rösten bakom både Rick och Morty, berättat att han har pitchat en annorlunda idé kring hur de ska släppa de kommande avsnitten av "Rick and Morty":
 
- Jag har sagt att vi borde släppa ett avsnitt varje månad, göra det till ett stort event. Jag gillar att tänka utanför boxen när det kommer till hur en serie görs tillgänglig till massorna. Om du gör ett i månaden, så lever serien hela året och du köper dig samtidigt tiden att göra avsnitten så bra som möjligt. Jag säger inte att det någonsin kommer att bli på det här sättet, men jag har tagit upp det även tidigare. Jag har däremot ingen aning om hur det faktiskt blir med den femte säsongen.
 
 
För tillfället släpper både Netflix och Amazon Prime hela säsonger på en gång, medan exempelvis HBO har fortsatt att köra veckovis. Hulu och Apple TV+ har båda testat upplägget med att släppa säsongens tre första avsnitt på en gång och därefter ett avsnitt per vecka medan nylanserade Quibi istället satsar på ett nytt avsnitt varje vardag. Med tanke på att Adultswim (som sänder "Rick and Morty" i USA) fortfarande har en beställning på 60 ytterligare "Rick and Morty"-avsnitt, vore det kanske inte så tokigt att veta att vi hade ett nytt avsnitt redo varje månad - under de kommande 5 åren!
 

Läs också: Trailerpremiär för "Rick and Morty"-skaparens nya tv-serie

 
Hur ofta skulle du vilja att "Rick and Morty" släppte sina avsnitt - utan att behöva tumma på kvaliteten givetvis. Kommentera gärna nedan!
| 22 maj 2020 16:15 |