Film

Skribent

Mats Karlsson

7 februari 2018 | 22:30

Richard Linklaters nya film utspelas under månlandningen

Filmmakaren berättar vad hans kommande film ska handla om.
Filmnördarnas store vän Richard Linklater ("Boyhood") har alltid en film på gång, men hans kommande obetitlade film har det än så länge ordats lite om. Nu väljer filmmakaren att lyfta aningen på slöjan och berättar att den ska utspelas under månlandningen.
 
Filmen ska föga förvånande spelas in i Houston och historien kommer att fokuseras på en ung pojkes upplevelser om händelserna kring månlandningen 1969.
 
- Det var så mycket som hände samtidigt i Houston på den tiden: NASA, Medical Center (första artificiella hjärttransplantationen), the Astrodome (i folkmun kallad världens åttonde underverk där man invigde den första animerade poängtavlan 1969). Det fanns en gemensam atmosfär. Man hade alla dessa barn med föräldrar som jobbade på NASA för ett gemensamt mål, säger Linklater till The Houston Chronicle.
 
Dessutom har Linklaters team bett alla Houston-bor om deras inspelade hemmavideos från 60-talet, med förhoppningen att kunna ta med det i filmen.
 
Richard Linklaters senaste film "Last Flag Flying" visades nyligen på Göteborg Filmfestival, men saknar än så länge svensk distribution och har därför inget biodatum.
 
Låter det här som en intressant historia?
| 7 februari 2018 22:30 |