Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 mars 2021 | 19:00

Retrofuturistiska "Scarlet Nexus" anländer till sommaren

Det animeinspirerade actionspelet "Scarlet Nexus" har fått ett lanseringsdatum och en animeserie.
För ungefär ett år sedan visades det lovande japanska actionspelet "Scarlet Nexus" upp för första gången, som är utvecklat av Bandai Namco Entertainment. 
 
Fram tills nyss har spelet inte haft något lanseringsdatum, men i den senaste trailern får vi veta att det kommer till Xbox Series X, Xbox One, Playstation 5, Playstation 4 och PC den 25 juni. 
 
 
Spelet utspelar sig i en avlägsen och högteknologisk framtid inspirerad av 90-talets Japan, i en alternativ verklighet där ett ämne i hjärnan som gav människorna psykiska krafter. Här möter du Yuito Sumeragi, som rekryteras militärgruppen OSF, som kämpar mot groteska och mystiska varlser kallade "The Others". 
 
Du kan även spela som den kvinnliga karaktären Kasane Randall, en spejare vars kraft och skicklighet är känd bland OSF. Under berättelsens gång flätas deras öden samman och detaljer av den mystiska historien visas. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
 
Förutom ett datum har även Bandai Namco avslöjat att en animeserie baserad på spelet är under produktion av studion Sunrise, som släpps någon gång under sommaren. 
 
 
Personligen tycker jag att spelet verkar lovande med sin snygga animeinspirerade grafik, häftiga strider och en intressant värld med retrofuturistisk estetik och riktigt unikt designade monster. 
 
Ser du fram emot "Scarlet Nexus"? 
| 18 mars 2021 19:00 |