Film

Skribent

Tobias Andersson

28 juni 2023 | 21:00

Trailer: Liam Neeson rattar sprängladdad bil i ny actionfilm - på bio i höst

Liam Neeson har två val. Köra bil eller sprängas i luften. Intensiv action väntar honom i trailern till ”Speed”-doftande filmen ”Retribution”.
I höst är Liam Neeson aktuell med ännu en actionrulle. (någon som är förvånad?) Denna gång är han dock inte lika vapenkunnig när han måste rädda sitt och familjens skinn från en vettlös utpressare som planterat en bomb i hans bil när barnen ska skjutsas till plugget. Till varje pris måste han följa den anonyme utpressarens kommandon.
 
I ”Retribution” axlar Liam Neeson nu rollen som ordinär affärsman istället för CIA-agent eller lönnmördare. Men trailern visar ändå upp allt som vi kan förvänta oss av en actionfilm med herr Neeson i huvudrollen.
 
 
Det ser onekligen ut som en karbonkopia av Keanu Reeves actionfest ”Speed”, men läser man på lite så är filmen tydligen en remake av en spansk film med titeln ”El Desconocido” (”Den okände” från 2015), tack IMDB.
 
”Retribution” får svensk biopremiär den 22 september.
 
En till glad nyhet för alla Neeson-fans är att hans hundrade film ”Marlowe”, en hårdkokt deckare, äntligen får Sverigepremiär på video-on-demand den 17 juli.
| 28 juni 2023 21:00 |