Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 mars 2023 | 09:00

Vårens vildaste vampyrfilm visar upp sig i ny trailer

Hugg in på den sista trailern till "Renfield" med Nicolas Cage i rollen som Dracula. Mysigt! Svensk biopremiär 12 april.
Nu släpps ännu en trailer till "Renfield", skräckkomedin där Nicholas Hoult försöker överleva (och behålla förståndet) med en chef som suger (blod!). Att jobba för självaste greve Dracula kan inte vara enkelt eller sunt, och efter mer än 90 år i hans tjänst har tjänaren Renfield fått nog. Men det är inte bara att lämna in sin avskedsansökan...
 
I den nya trailern får vi se mer av filmens blodiga actionscener, Cages galna inlevelse i den ikoniska rollen, och Awkwafina såklart:
 
 
I en intervju med Collider har regissören Chris McKay berättat att han ser "Renfield" som en direkt uppföljare till ur-originalet, Universal klassiska skräckis "Dracula" från 1931. Men Nic Cage såg på en annan Dracula för inspiration:
 
- Jag är säker på att Bela Lugosi är toppen i rollen, men han var inte min Dracula. Jag föredrog Christopher Lee i Hammer Horror-filmerna. Min utmaning var dock att göra något eget med rollen (...) Och hur ofta får man ett samtal med frågan om att spela Dracula? En gång var hundrade år. Man kan inte tacka nej.
 
"Renfield" får svensk biopremiär 12 april.
| 23 mars 2023 09:00 |