Spel

Skribent

Vanja Tomin

23 januari 2023 | 20:00

Remake av "Dead Space" är för skrämmande för sin egna tekniska regissör

Tekniska regissören för remaken av "Dead Space" erkänner att spelet är för läskigt för att han ska spela det ensam om nätterna.
En remake av det populära skräckspelet "Dead Space" släpps i veckan, originalspelet från 2008 är sedd som en klassiker inom science-fiction och skräckgenren, och många fans är för förväntansfulla inför den nya versionen av spelet. Precis som i föregångaren får vi följa ingenjören Isaac Clarke bland de sista överlevande från en hemsk rymdkatastrof på gruvskeppet USG Ishimura. 
 
Gamesradar rapporterar att tekniska regissören David Robillard nyligen berättade i en intervju med tidningen PLAY, att när han spelar "Dead Space" på natten kan han inte använda hörlurar eftersom spelet är extremt uppslukande och det blir en alltför skrämmande upplevelse.
 
 
 
- När jag spelar på natten kan jag inte spela med hörlurar. Det är helt enkelt för jäkla skrämmande. Bara mängden realism och, återigen, atmosfären. Inte bara visuellt, eller hur? På det sätt vi hanterar ljud, atmosfär, effekter, att ha ett system som försöker skrämma dig. säger David Robillard.
 
Spelets utvecklare rådfrågade de mest trogna fansen för att att hålla sig till målet att vara trogna originalspelets vision, samtidigt som de skapade nytt spelinnehåll och förbättringar, även om David Robillard medger att de har höjt saker och ting till en helt ny nivå.
 
"Dead Space"släpps till PS5, Xbox Series X/S och PC den 27 januari och kan förbeställas i flera olika versioner. 
 
Vi på MovieZine kommer spela och recensera remaken av "Dead Space" inom kort. Det återstår att se om vi är lika lättskrämda som David Robillard.
| 23 januari 2023 20:00 |