Spel

Skribent

Vanja Tomin

14 oktober 2022 | 22:00

John Carpenter älskar att spela "Fallout" -  vill göra film av "Dead Space"

Den kreative filmskaparen visar sig ha ett stort spelintresse, och helst spelar han i en öppen värld.
John Carpenter har med sitt skickliga arbete inom film gett världen flera guldklimpar, särskilt när det kommer till skräckfilm. När han inte sysslar med sitt vardagliga jobb lägger han mycket tid på tv-spel.
 
I en intervju med avclub.com berättar John Carpenter om sina favoritspel och första spelupplevelsen som var "Sonic The Hedgehog". Som vanligt bjuder filmskaparen på underhållande svar, och har intressanta kommentarer kring spel. 
 
 
Förutom "Sonic" berättar John Carpenter att han även tycker om "Jak And Daxter" när det kommer till äldre spel. När det kommer till nyare spel verkar John Carpenter ha en förkärlek till narrativa spel och spel med öppen värld där han kan röra sig mer fritt. 
 
- Jag fastnade i "The Last Of Us 2", kunde inte få igång generatorn, väldigt frustrerande. Jag ville fortsätta spela men tilläts inte. 
 
 

Vill göra "Dead Space"-film

 
Filmatiseringen av "The Last of Us" kommer på tal under intervjun och John Carpenter får frågan om han någonsin velat adaptera ett spel till en film. Och svaret verkar komma omdelbart. 
 
- Det enda jag kan komma på, och jag har nämnt det tidigare, är "Dead Space". Det skulle bli en riktigt bra film. Det skulle jag kunna göra.
 
 
På frågan om vilket av "Dead Space"-spelen som är hans favorit, svarar han att han tycker om alla spelen i serien, "även det sista action-spelet som ingen tycker om".
 
Blir då den stora skräck-mästaren någonsin rädd när han spelar tv-spel? 
- Jag gillar inte att saker hoppar ut på mig och hotar min karaktär, nej! Hota inte min karaktär, jag vill överleva. Många spel, de straffar dig för att du dör. Det är en av de saker jag gillar med "Fallout", de straffar dig inte. Du dör om och om igen på ett hårt uppdrag. Jag gillar det.
 
 

Spel är beroendeframkallande

 
"Fallout" är som känt ett multiplayer-spel, men John Carpenter verkar inte ha något intresse av att interagera med andra spelare. 
 
- Jag vill inte bli utskämd av någon snorunge. Du vet, det är vad som kommer att hända, de kommer att skämma ut mig. De är alla bättre än jag. Jag försöker bara klara mig. Jag är inte så bra. 
 
Han nämner också att han har så många speltimmar på "Fallout" att han inte ens vill säga hur högt tal det är, han tycker det är märkligt hur beroendeframkallande vissa spel är. Med en imponerande hög filmer bakom sig, och flera nutida och framtida projekt på gång kan man fråga sig när filmskaparen har tid för att spela. 
 
Han berättar att han hellre spelar tv-spel än regisserar film, filmskapandet är svårt, tungt och stressigt. Han varvar ner genom att spela och tar varje tillfälle han kan till att spela ett av sina favoritspel. 
 
Large ea65f6988ef7bd1c33351a52cb1c21f1 wccfdeadspace3
 
Under intervjun berättar John Carpenter att han älskar spel med en öppen värld där han kan utforska och springa fritt. Efter att ha blivit rekommenderad att spela "Elden Ring," som han ännu inte provat, får han frågan om han har övervägt att skriva ett soundtrack till ett spel.
 
John Carpenter har komponerat den mesta av musiken i hans filmer, och med tanke på hans intresse och kärlek för spel, skulle man anta att han kanske har försökt göra ett soundtrack till ett spel, men när han tillfrågades om det, svarade han: "Om någon frågade mig, skulle jag säkert göra det. Men ingen har frågat!"
 
 
 

Hyllar spelindustrin

 
Och på frågan om han önskar se något annorlunda eller någon förändring med dagens moderna spel svarar han följande: 
 
- I helvete heller. Fortsätt, fortsätt göra allt fantastiskt. Det är vad jag säger, för de är alla bra. Jag har ingen kritik mot dem. Jag vill inte att de ska göra något de inte gör. Det de gör är väldigt bra. Jag började 1992, "Sonic The Hedgehog". Försöker fortfarande komma på hur fan man ska spela det spelet. Åh Gud. Det var tufft för mig. Jag menar, säker för ingen annan, det är jag säker på.
 
 
Och slutligen, vad gör John Carpenter efter att ha presterat hårt i ett spel eller klarar ett komplicerat uppdrag? 
- Jag känner mig stolt över mig själv. Firar genom att, jag vet inte, röka en joint. 
 
 
I nuläget finns ingen planerad känd filmatisering av "Dead Space", men vi får hoppas att det snart blir verklighet! 
 
"Dead Space"-remake släpps den 27 januari 2023 till Playstation 5, Windows PC, and Xbox Series X. 
 
 
Skulle du vilja se en "Dead Space"-film? 
| 14 oktober 2022 22:00 |