Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

23 februari 2024 | 08:30

Ingen katt-astrof - regissörens husdjur inspirerade monstret i "Godzilla Minus One"

Kärleken till husdjuren påverkade en hel mångmiljonfilm.
Riktiga monster kan vara ganska svåra att fånga på film i vår så kallade verklighet, så det är ingen nya grej att vanliga djur får stå modell för mer fantastiska kreatur. Men det är nog mer ovanligt att det sker oplanerat.
 
The Wrap kollade in "Godzilla Minus One" och noterade titelmonstrets kattliknande rörelser, så i en intervju med filmens regissör Takashi Yamazaki passade de på att fråga om saken. Det visade sig vara sant men inte nödvändigtvis medvetet.
 
- Precis innan produktionen påbörjades skaffade min fru och jag faktiskt ett par katter. Och jag älskar mina katter så mycket, så kanske fanns det en undermedveten tendens för mig att godkänna visuella effekter som såg ut som dem eller bara såg mer kattlika ut.
 
Om det finns några tvivel på ifall det här stämmer, går det bra att fråga Takashi Yamazakis hustru.
 
- Det är lustigt. När min fru ser filmen ser hon inte Godzilla i vissa scener. Hon tittar på honom och säger: "Åh, det är vår katt! Det är vår katt!" Hon kan se det på Godzillas rörelser.
 
"Godzilla Minus One" befinner för närvarande i limbo mellan biovisningar och streaming, och finns därför inte tillgänglig att se någonstans.
 
 

Läs också: Vad rökte de egentligen? 5 bisarra Godzilla-filmer

 
| 23 februari 2024 08:30 |