Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

26 september 2023 | 20:00

"Prey"-regissören vet vad uppföljaren behöver

Inget mindre än nyskapande, annorlunda och coolt när Dan Trachtenberg får bestämma hur uppföljaren till fjolårets "Prey" ska bli.
Efter förra årets omtyckta nystart på “Predator”-serien har filmens regissör Dan Trachtenberg delat med sig ytterligare om hur han tänker kring en fortsättning. Han diskuterade sin inställning gentemot en tvåa och hur den ska undvika typiska uppföljar-fällor med Comicbook.com:  
 
- Det här är grejen med uppföljare: oftast gör man en cool första film och nästa del är mer, oh, låt oss bara göra mer av det coola. Så jag tänker på hur uppföljaren kan vara och den huvudsakliga konversationen har alltid varit om vad vi kan göra som är speciellt, som inte har hänt än. Inte bara i “Predator”-serien, utan i den här typen av genre överlag. Kan vi fortfarande skapa något coolt?  
 
Låter som Trachtenberg siktar på att skapa något lika fräscht och unikt som första filmen, något annorlunda och “coolt”. Han fortsätter:  
 
- Något jag säger en del under utvecklingsfasen är att låt oss skapa något som bara finns i den här filmen, bara i den här filmen kan vi ha en sådan scen eller en sådan sekvens. Vi ska inte ha en scen som skulle kunna vara från en annan “Predator”-film, eller som påminner som Marvel eller “Star Wars”. Endast i denna film kan du få en sådan scen.  
 
I augusti avslöjade Trachtenberg hur han vill få alla fans nöjda med “Prey 2”. Hur? Genom att bland annat få tillbaka Arnold Schwarzenegger, eller Danny Glover från "Predator 2". 
 
- Jag vet inte hur jag ska gå till väga, men jag håller på att lära mig det. Jag fick reda på att man försökte få tillbaka Arnold i “Predators”. Allt jag kan säga är att det fortfarande finns tid – visst skulle det vara häftigt? 
 
Vill du se “Prey 2”, och i så fall med eller utan Schwarzenegger & Glover?  
| 26 september 2023 20:00 |