Film

Skribent

MovieZine

31 december 2021 | 08:20

Regissören förklarar misstaget i ”Don’t Look Up”

Skarpsynta tittare har noterat att kamerateamet syns i en scen i nya Netflix-komedin.
Få filmer klarar sig helt utan misstag och klaff-fel. Det finns till och med hela sajter dedikerade till att leta fel i storfilmer. Netflix senaste komedi ”Don’t Look Up” är inget undantag, och skarpsynta tittare har noterat att filmteamet skymtar förbi i en scen.
 
 
En kameraman, mikrofonbommar och flera medlemmar ur inspelningsteamet iklädda ansiktsmasker kan ses - i några få bildrutor - 88 minuter in i filmen. Entertainment Weekly var först med att uppmärksamma detta.

Regissören Adam McKay är dock medveten om felet:

"Bra fångat! Vi lämnade den lilla skymten av teamet avsiktligt för att minnas den märkliga inspelningsupplevelsen", skriver han på Twitter.
 
 
McKay, känd för komedier som ”Step Brothers” och satiriska dramafilmer som ”The Big Short” kombinerar humor med domedagsstämning i ”Don’t Look Up” - filmen som toppat Netflix tittarlista sedan den släpptes på julafton. Den "märkliga inspelningen" han syftar på är troligen erfarenheten av att filma under en pandemi med restriktioner och lockdowns som en del av det nya normala.

Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep och Jonah Hill är några av skådespelarna i den stjärntäta ensemblen. ”Don’t Look Up” verkar dock splittra publiken där några älskar satiren medan andra missar skämten.
 
| 31 december 2021 08:20 |