Film

Skribent

MovieZine

15 juli 2022 | 08:15

Regissör klar för nyversion av "Lilo & Stitch"

Redan 2018 meddelade Disney att den animerade filmen ska få en remake. Fyra år senare har de hittat rätt man för jobbet.
Disney har hittat en regissör till sin remake av "Lilo & Stitch". Det blir Dean Fleischer-Camp som får äran att omvandla den animerade filmen från 2002 till spelfilm.
 
Dean Fleischer-Camp har rönt stora framgångar under sommaren med sin stop motion-animerade saga "Marcel the Shell With Shoes On" från A24. Han tar över registolen från Jon M. Chu som ursprungligen var ombord, men inte längre.
 
Originalet "Lilo & Stitch" handlade om en sexårig flicka och hennes otippade nya husdjur, en gullig blå utomjording som kallas Stitch. Filmen har fått flera uppföljare som gått direkt till video, plus en tv-serie. Det nya projektet är ännu i ett tidigt stadium och har inte ens ett färdigt manus. Det är inte heller känt om filmen spelas in för bioduken eller får streamingpremiär på Disney+, skriver Deadline.
 
 
Bland kommande remakes från Disney finns också Robert Zemeckis "Pinocchio" (premiär i höst), "Den lilla sjöjungfrun" (biopremiär 2023), en ny "Snövit" med Rachel Zegler och så "Herkules", som nyss fick Guy Ritchie som regissör.
| 15 juli 2022 08:15 |