Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2017 | 15:30

Så känns det att få sparken från en "Star Wars"-film

Phil Lord och Chris Miller berättar för första gången om uppbrottet med Lucasfilm.
Det har varit relativt tyst från regissörerna Phil Lord och Chris Miller sedan de kickades från Han Solo-filmen i somras. Anledningen - deras version blev för rolig.

I helgen pratade de på Vultures tv-panel i Los Angeles, där fans för första gången fick höra mer från filmskaparna själva om Star Wars-chocken:

- Vi har underbara erfarenheter från inspelningen. Vi hade de mest fantastiska skådespelarna och teamet. Vad gäller att vi fick lämna projektet, så tror jag att alla gick in med de bästa intentionerna. Våra planer för filmen skilde sig från deras, och det var ett stort gap att överbrygga. För stort, sade Phil Lord.
 
 
Lucasfilm och producenten Kathleen Kennedy skyllde på ”creative differens”, och kallade istället in Ron Howard, som fick komplettera filmen. Lord kommenterar:

- Ibland gör folk slut. Man blir ledsen och besviken, men det händer. Vi lärde oss massor från alla vi arbetade med, och vi har blivit bättre filmskapare tack vare det. Vi är riktigt stolta över vårt arbete på filmen.

Härnäst ska Phil Lord och Chris Miller skriva och producera en uppföljare till ”Lego-filmen” samt en animerad film om Miles Morales, mer känd som Spider-Man.

Den fristående filmen ”Solo: A Star Wars Story” tar oss tillbaka till Han Solos unga år, med Alden Ehrenreich i huvudrollen. Filmen får biopremiär i maj 2018.
| 20 november 2017 15:30 |