Film

Skribent

Jakob Åsell

5 augusti 2019 | 11:00

Reese Witherspoon producerar och spelar huvudroll i ny Sci-fi-film

Den Oscarsbelönade skådespelerskan är klar för ett sci-fi-äventyr från regissören bakom "X-Men: Dark Phoenix".
Reese Witherspoon som har synts sommararnes andra säsong av HBOs "Big Little Lies" tar ett långt kliv till nästa projekt – en sci-fi-film med manusförfattaren och regissören Simon Kinberg ("X-Men: Dark Phoenix"). Witherspoon och Kinberg kommer tillsammans att producera science-fiction-filmen "Pyros", där skådespelerskan även kommer att spela huvudrollen, skriver Deadline.
 
Manus skrivs av Thomas Pierce, utifrån sin novell "Tardy Man", som publicerades förra året i The New Yorker. Historien följer en grupp människor som uppgraderats med oförströrbara brandskydd som fästs i deras ryggrad. De arbetar för ett företag som söker upp föremål som rika människor har förlorat i eldsvådor. De anställda är strängt förbjudna från att avvika från sina uppdrag, ens för att rädda människor i nöd. Filmens huvudperson bestämmer sig dock för att göra ett undantag och det är där som historien tar sin början.
 
Den rutinerade Hollywood-producenten Simon Kinberg gjorde sin (halvlyckade..) regidebut med "X-Men: Dark Phoenix" tidigare i år och filmar just nu spionfilmen "355" med Jessica Chastain, Lupita Nyong'o och Penelope Cruz.
 

 
| 5 augusti 2019 11:00 |