Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

28 september 2023 | 14:01

Recensionerna för “Saw X” är inget annat än brutalt bra

Tionde filmen i tortyrporr-serien sågas överraskande nog inte vid fotknölarna.
Den 29 september är för många fans dagen “Saw”-serien gör comeback med John Kramer aka Jigsaw (Tobin Bell) i centrum av händelserna. Filmen utspelar sig tacksamt nog mellan händelserna i första och andra filmen vilket ger filmskaparna möjlighet att ta tillbaka karaktärer som är döda och utforska ytterligare händelser under filmens tidslinje.  
 
Sakta men säkert börjar recensioner och reaktioner från filmen trilla in och dessa är överraskande nog brutalt positiva. IndieWire ger filmen B+ och säger att “Tobin Bell ger allt i den mest plågsamma, spännande uppföljaren hittills”.  
 
Variety är också försiktigt positiva och kallar filmen för “uppföljaren som kommer närmast att vara en riktig film - på gott och ont”. Filmen verkar lägga mer fokus på John Kramers personliga resa och tar sin tid innan tortyren kommer igång (filmen är längst i serien).  
 
The Hollywood Reporter säger att “Tobin Bell kommer tillbaka i en central roll och det djävulska våldet är brutalt och kreativt som aldrig förr”. Digital Spy fortsätter den positiva trenden och kallar den tionde filmen för "den starkaste och mest effektiva uppföljaren i serien".
 
 
I skrivande stund finns det 11 recensioner på Rotten Tomatoes där endast en enda är negativ vilket bådar gott för Jigsaws comeback. Vår egen recension på MovieZine kommer imorgon kväll eftersom filmen inte pressvisats i Sverige. Do you want to play a game? 
 
Kommer du se “Saw X”?  
| 28 september 2023 14:01 |