Film

Skribent

MovieZine

13 oktober 2023 | 09:45

Skräckpremiär på Netflix! "Konferensen" hyllas (och slaktas) av kritikerna

Recensionerna är här, och sträcker sig från "imponerande" till "ovärdigt".
"Kanske den bästa svenska skräckfilmen någonsin" utropade Aftonbladets Jan-Olov Andersson när han såg "Konferensen".
 
SvD tycker istället att "skådespelarna borde söka sig till något värdigare. Varför ska någon se den här filmen?" frågar sig kritikern Jon Asp och delar ut lägsta betyg.
 
Den streamingaktuella slasherkomedin möts av både hyllningar, burop och allt däremellan i media på premiärdagen. I Patrik Eklunds regi får vi se hur en maskerad mördare gör slarvsylta av konferens-deltagare på kreativa och blodiga vis. En stjärnspäckad ensemble med Adam Lundgren, Katia Winter och Maria Sid i täten får springa för sina liv. Mats Strandbergs roman står som förlaga och filmatiseringen har varit efterlängtad av många läsare.
 
 
Aftonbladets Karolina Fjellborg är imponerad och drar till med 4 plus: "Eklund blåser på med motorsågar, båtmotorer, stekpannor, köttkrokar, spikar, spadar, skäror och splatter, på en smart botten av mörk satir och torr humor."
 
Andra recensenter nöjer sig med treor. Som DN: "En mix av Lars Molin och ”Scream”. En slasherskräckis med mycket mustig humor som utspelar sig bland kommunanställda på en isolerad kursgård", skriver Fredrik Sahlin.
 
”Det är splattrigt, roligt och fullt ös rakt in i kaklet” kommenterar recensenten hos Sveriges Radio. Även där landar betyget på en 3:a.
 
MovieZine var först ut med en recension av "Konferensen". Det blev 4 i betyg till en "brutalt underhållande slasherkomedi (...) Den har glimten i ögat, en fot stolt placerad i b-filmsträsket och den andra på gaspedalen, och bjuder sin publik på en intensiv mardrömsupplevelse som kittlar dödsskönt i kistan" skriver Alexander Kardelo.
 
 
"Konferensen" finns nu att streama på Netflix.
| 13 oktober 2023 09:45 |