Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

28 februari 2024 | 09:45

Rebecca Ferguson tar ingen skit från kända skådespelare

Under pressturnén för "Dune: Part Two" blev den svenska skådespelerskan påmind om en händelse som gjorde henne väldigt stolt.
Under en intervju med podcasten "Reign", fick den svenska "Dune"-stjärnan Rebecca Ferguson en fråga om när hon var som mest stolt över att ha stått upp för sig själv.
 
Det var när hon gjorde en film med en icke-namngiven "idiot till motspelare", som inte kunde få till sina scener och tog ut det på Rebecca.
 
- Den här personen tittade bokstavligen på mig inför hela teamet och sa: 'Kallar du dig själv skådespelare? Är det här vad jag har att arbeta med? Vad är det här? Och jag stod där och bara bröt ihop.
 
Eftersom personen var ett större namn än Rebecca, var det ingen som stöttade henne och hon gick gråtande från inspelningen.
 
Men hon tog mod till sig och satte ner foten. Rejält.
 
- Jag minns att jag nästa dag gick in och sa: "Försvinn från min inspelningsplats". Det var första gången jag någonsin hade sagt något. Jag minns att jag var så rädd, och jag tittade på den här personen och sa: "Du kan dra åt helvete. Jag ska spela mot en tennisboll, jag vill aldrig se dig igen."
 
Vilket inte gick helt hem hos producenterna, som påpekade att motspelaren var en viktigare person på inspelningen och måste vara där. Rebecca hittade ändå en lösning.
 
- Jag sa: "Men personen kan vända sig om och jag kan agera mot bakhuvudet." Och det gjorde jag. Jag var så rädd. Men från det ögonblicket har jag aldrig låtit det komma till en punkt där jag har kommit hem och frågat mig "varför hände det där".
 
Vilken film och motspelare det handlade om vet vi inte, men vi vet med desto större säkerhet att "Dune: Part Two" går upp på svenska biografer idag, den 28 mars.
 
Här kan du själva kolla in hela Rebeccas svar på frågan om stolthet:
 

Läs också: Rebecca Ferguson känner sig klar med "Mission: Impossible"

 
| 28 februari 2024 09:45 |