Film

Skribent

Alexander Svensson

7 februari 2024 | 23:00

Rebecca Ferguson känner sig klar med "Mission: Impossible"

Ferguson berättar om sina känslor kring vart hennes karaktär slutar i senaste "Mission: Impossible - Dead Reckoning".
Spoilervarning för alla som inte sett “Mission: Impossible - Dead Reckoning”!
 
 
Den senaste “Mission: Impossible”-filmen slutar inte väl för Rebecca Fergusons karaktär Ilsa Faust. Efter en tuff runda svärdsfäktning blir hon dödad av filmens skurk Gabriel (Esai Morales), vilket blir en svår förlust för Ethan Hunt och hans team.
 
Rebecca Ferguson verkar dock inte se Ilsas dödsfall som en svår förlust för sig själv rent personligen. I en intervju med Entertainment Tonight berättar Ferguson att hon är nöjd med att lämna “Mission: Impossible” efter tre filmer.
 
Ilsa Faust, redo för sin sista strid.
 
- Tja, alltså, ibland så tar de tre-filmer-avtalen man gör i Hollywood slut, och skådespelare har möjlighet att säga nej. Och vi har nått den punkten. “Mission” är ett enormt åtagande och jag har gjort det nu, och det är fantastiskt. Det är underbart, och McQ (Christopher McQuarrie, reds.anm.) och Tom skrev den här fantastiska karaktären.”
 
Ferguson förklarar sedan att hon inte var intresserad av riktningen Ilsa Faust gick som karaktär:
 
Rebecca Ferguson gjorde "Mission: Impossible"-debut i "Mission: Impossible - Rogue Nation".
 
- Det finns bara så mycket man kan göra med en karaktär, enligt mig, och har rätt till min egen åsikt här. Jag vill att hon ska bli skurk. Jag är intresserad av den mörka sidan, jag vill inte vara en lagmedlem, jag är inte intresserad av det. Och jag kände som att det var dit det var påväg.
 
Dessutom observerar Ferguson att “Mission: Impossible” tar en himla lång tid att göra, och att hon gärna vill ha tid över för annat:
 
Mission: gå på flådig fest med Tompa.
 
- Det tar lång tid att göra “Mission” också. Det är blod, svett och tårar när vi gör dem. Sedan jag avslutat har jag gjort en TV-serie och två filmer, och de jobbar fortfarande på “Mission”.
 
Rebecca Ferguson verkar med andra ord inte sörja Ilsa, eller sin karriär som agentpartner till Tom Cruise. Och med tanke på hur många nya karaktärer “Mission: Impossible - Dead Reckoning” introducerade så är det kanske lika bra att några av de gamla avviker för att lämna plats.
 
"Mission: Impossible - Dead Reckoning" kommer att gå upp på streaming på SkyShowtime den 9 februari. 
 
 
Hur känner du, kommer du sakna Rebecca Ferguson som Ilsa Faust, eller var det dags för henne att begrava karaktären och gå vidare?
 
| 7 februari 2024 23:00 |