Film

Skribent

Andreas Samuelson

10 juli 2023 | 12:30

Positiva reaktioner efter hemlig visning av ”Batman Forever - Director’s Cut”

Nästan 30 år efter Joel Schumachers Batman-film har en förlängd, omklippt version dykt upp. Och reaktionerna efter en hemlig visning är övervägande positiva.
Den tredje filmen om Läderlappen (fjärde om man räknar 1966 års version) fick gott om ris från såväl kritiker som fans. Man klippte om filmen efter testvisningar men bilder i tidningar och klipp ur U2:s musikvideo ”Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me” avslöjade att det fanns fler scener. Den ursprungliga speltiden var närmare tre timmar medan biografversionen landade på 117 minuter.
 
Det har länge pratats om en existerande version av denna "Batman Forever - Schumacher Cut”. Nyligen hamnade en kopia av den i självaste Kevin Smiths ägo och han har nu haft en hemlig visning av filmen. Enligt rapporter ska det vara en helt annorlunda upplevelse än originalversionen, då man inte bara lagt till scener men även klippt bort en del material, skriver JoBlo.
 
Ändringar inkluderar en inledningsscen med Two-Face (Tommy Lee Jones) på Arkham Asylum, fler scener där the Riddler (Jim Carrey) blir galen, Batmans (Val Kilmer) möte med en enorm fladdermus (!). Den ska också utveckla Batmans psykologiska problem och ge en då ung, okänd Jon Favreau mer speltid. Läs mer om samtliga ändringar på Reddit.
 
Reaktionerna är i överlag positiva. Twitter-användaren VillainousComix skriver:
 
"Det är inte som Zack Snyders "Justice League" men den klipper några scener som jag hade i bioversionen, lade till mer i inledningen och utvecklade Bruce, vilket redan var en av filmens starka delar. Det är definitivt den överlägsna versionen."
 
Den oannonserade gratisvisningen av vad många anser den överlägsna versionen var så hemlig att besökare var tvungna att skaffa biljetter till andra, orelaterade events. Det är fortfarande oklart när - och om - Warner Bros kommer att färdigställa och släppa den omtalade versionen.
 
Filmens manusförfattare, Akiva Goldsman, har i The Playlist, uttalat sig om att han vill att versionen ska släppas officiellt.
 
- Jag såg den nyligen och det är kul för det har varit en hype kring den på nätet, och jag försöker hålla mig undan det. Men den har cirka 35% mer psykologisk realism i den. Det handlar mer om skuld och skam.
 
Han menar också att det hade varit en fin hyllning till regissören Schumacher, som avled 2020.
 
- Jag är absolut för att den ska komma ut i världen... för Joel åtminstone. För han avled och avled under tystnad. Det var inte så många hyllanden av honom och det hade varit ett fint sätt att hylla honom. Och jag tror han skulle gått igång på det.
 
Vad tror du om "Batman Forever - Schumacher Cut"?
| 10 juli 2023 12:30 |